top of page

​Films / 2015 - 2016

The Forecaster

The Forecaster

Marcus Vetter, Karin Steinberger / 100’ / 2015 / Germany, USA Το 1999, ο Μάρτιν Άρμστρονγκ, πρώην οικονομικός σύμβουλος, ανέπτυξε ένα μοντέλο που επέτρεπε την πρόβλεψη οικονομικών κρίσεων με τρομακτική ακρίβεια. Σήμερα, ο Άρμστρονγκ προβλέπει ότι μια κρίση δημοσίου χρέους θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο από την 1η Οκτωβρίου 2015.

Bikes vs Cars

Bikes vs Cars

Fredrik Gertten / 91’ / 2015 / Sweden Το "Bikes vs Cars" παρουσιάζει μια παγκόσμια κρίση. Στο Σάο Πάολο, οι ποδηλάτες πιέζουν για ριζικές αλλαγές. Στο Τορόντο, o δήμαρχος ξηλώνει ποδηλατοδρόμους και τραμ. Στην Κοπεγχάγη, το 40% των κατοίκων μετακινείται με ποδήλατο. Φαντάζεστε όλες οι πόλεις να είχαν αυτά τα ποσοστά;

Exotica Erotica etc

Exotica Erotica etc

Evangelia Kranioti / 73’ / 2015 / France Η Ευαγγελία Κρανιώτη ταξιδεύει με ελληνικά πλοία στα λιμάνια 20 χωρών και αφηγείται τους φευγαλέους έρωτες που υπαγορεύει η μοναξιά της θάλασσας. Με μια μουσική που στοιχειώνει όπως το τραγούδι των σειρήνων και υπέροχη φωτογραφία, η ταινία δημιουργεί μια υπνωτική αφήγηση, σαν μια μαγική οδύσσεια.

Sugar Blues

Sugar Blues

Andrea Culková / 2014 / 79’ / Czech Republic Μπορεί η ζάχαρη να είναι εθιστική; Ναι, απαντά η σκηνοθέτιδα Αντρέα Κουλκόβα, που συνειδητοποίησε τον εθισμό της όταν, όντας έγκυος, διαγνώστηκε με διαβήτη. Επί πέντε χρόνια, ταξίδεψε σε 5 ηπείρους συγκεντρώνοντας στοιχεία για τις επιπτώσεις της ζάχαρης στην υγεία και την εξάπλωση της ζαχαροβιομηχανίας.

We Come As Friends

We Come As Friends

Hubert Sauper / 2013 / 110’ / Austria, France Νικήτρια του Βραβείου Ειρήνης στο Φεστιβάλ Βερολίνου, η ταινία είναι μία σύγχρονη οδύσσεια, ένα ταξίδι στην καρδιά της Αφρικής. Τη στιγμή που το Σουδάν, η μεγαλύτερη χώρα της ηπείρου, χωρίζεται σε δύο έθνη, μια παλιά παθολογία αναδύεται ξανά - η αποικιοκρατία, η σύγκρουση αυτοκρατοριών, και νέα επεισόδια αιματηρών (και ιερών) πολέμων.

Cartoonist

Cartoonist

Stéphanie Valloatto / 52’ / 2014 / France 12 τρελοί, εξαιρετικοί, αστείοι και τραγικοί σκιτσογράφοι υπερασπίζονται τη δημοκρατία και χαίρονται τη δουλειά τους με ρίσκο της ζωής τους. Είναι από τη Γαλλία, την Τυνησία, τη Ρωσία, την Αμερική, τη Μπουρκίνα Φάσο, την Κίνα, την Αλγερία, την Ακτή Ελεφαντοστού, τη Βενεζουέλα, το Ισραήλ και την Παλαιστίνη.

First Position

First Position

Bess Kargman / 91’ / 2011 / US Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ αλλάζει την αντίληψή μας για το μπαλέτο ακολουθώντας έξι μαθητές που προέρχονται από διαφορετικά περιβάλλοντα (μία μαθήτρια είναι υιοθετημένο ορφανό πολέμου από τη Σιέρα Λεόνε) στην προσπάθειά τους να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.

How I Came to Hate Math

How I Came to Hate Math

Olivier Peyon / 100’ / 2013 / France Πάντα μισούσατε τα Μαθηματικά και σκεφτόσασταν ότι είναι αναπόφευκτο να είστε κακοί σ’ αυτά! Θα μπορούσε να είναι γελοίο, αν τα Μαθηματικά δεν είχαν πάρει τέτοιες διαστάσεις στην κοινωνία: η Apple, η Google, η Goldman Sachs είναι ουσιαστικά αλγόριθμοι και μαθηματικοί τύποι. Πώς τα Μαθηματικά έφτασαν να χάσουν το ενδιαφέρον τους, όταν “κινούν” τον σύγχρονο κόσμο;

Requiem for the American Dream

Requiem for the American Dream

Kelly Nyks / Jared P. Scott / 72’ / 2015 / US Μέσα από συνεντεύξεις τεσσάρων χρόνων, ο Νόαμ Τσόμσκι, ένας από τους σημαντικότερους εν ζωή διανοούμενους παγκοσμίως, αποκαλύπτει τις αρχές που έφεραν την ανθρωπότητα στο σταυροδρόμι μιας ιστορικά άνευ προηγουμένου ανισότητας. Βαθύτατα προσωπικός, ο Τσόμσκι μας προκαλεί να σκεφτούμε και μας προσφέρει μια διεισδυτική ματιά στον σύγχρονο κόσμο.

Good Things Await

Good Things Await

Phie Ambo / 95’ / 2014 / Denmark Ο Νιλς Στόκχολμ και η γυναίκα του, Ρίτα, εδώ και 30 χρόνια εφαρμόζουν την βιοδυναμική γεωργία. Η φάρμα τους λειτουργεί σε αρμονία με τη φύση και με σεβασμό στα ζώα. Ωστόσο, συχνά, κανονισμοί της ΕΕ, έλεγχοι για την ποιότητα ζωής των ζώων, πρόστιμα και μηνύσεις την απειλούν με κλείσιμο.

bottom of page